viaplay-box

Som den sportfantast man är så är ett viaplay-konto givet. Jag har varit kund sedan tidigt 2011 och jag är väldigt nöjd med hur det har fungerat. Det har självklart inte varit problemfritt men det har blivit väldigt stabilt med åren. Tillskillnad från sin konkurrent(csports) har man utvecklat tjänsten och gjort den väldigt bra enligt min åsikt. Detta även till ett någorlunda vettigt pris.

För några veckor sedan bestämde jag att skulle testa den nya “viaplay-boxen”. Man kan kalla det en liten IPTV-box som även inkluderar allt innehåll på viaplay.se. Jag valde att köra viaplay-boxen med tv+film+sport paketet. Då får man med 29 tv-kanaler som streamas live över internet utan att en tv- eller parabol-antenn behövs.

Vad är mitt utlåtande så här långt?

Jag är faktiskt väldigt nöjd. Okej, den är inte perfekt men det fungerar faktiskt väldigt bra. För en hungdring extra utöver den vanliga viaplay-kostnaden har jag fått 29 tv-kanaler och då är 9 utav dom i HD. Boxen står vid min tv och kör trådlöst. Den streamar på bra i ca 4 Mbit/s och jag har upplevt väldigt få problem. Det enda som märks med bilden är att det tar någon sekund vid kanalbyten innan den buffrat upp i maximal kvalitet.

Gränssnittet fungerar bra och är väl igentligen inget bättre än de flesta digitalboxarna som finns på marknaden. Utöver tv-kanalerna har dom bäddat in extra menyer för tv, film och sport likt det som finns på webbsidan. Något som jag tycker är bra är att man kan zappa till ett program som går på tv-kanalerna och välja att se det från början. Testade på en film och spolade tillbaks 50 minuter. Fungerade utan problem helt igenom.

Det som jag är mest nöjd med är bilden och hur den flyter. När man kollar via webben(silverlight) så kan man se ett visst microlagg när man kollar på sport. Detta finns inte när man kollar på boxen vilket är väldigt skönt. Jag vill nog även påstå att bildkvalitén är bättre via boxen.

Dosan som följer med är väl varken bra eller dålig. Den är av varianten liten och är mer av en rektangel än den tradionellt avlånga dosan. Något som stör mig lite är att det inte finns en mute-knapp.

Har inte tagit upp hälften vad jag tänkt men inlägget är redan tillräckligt långt. Kort och gott. Jag är nöjd och den funkar bra till ett någorlunda vettigt pris.

[Viaplay-boxen

](http://viaplay.se/viaplayboxen) Viaplay.se