Min förra design såg för tråkig ut och var inte tänkt för mer än att publicera kontaktinformation för mitt företag. Tanken nu är att få sidan lite mer levande med lite blogginlägg och förhoppningsvis återkommande besökare. Jag har tänkt att bloggen ska ha fokus på serverdrift och programmering men kan även få enstaka inslag av hockey och fotboll.

MItt företag driver jag vid sidan om mitt “vanliga” arbete som systemtekniker. Jag är en person som brinner för det jag jobbar med och står dagligen inför ny information och nya problem. Med bloggen så hoppas jag kunna dela med mig av erfarenheter och samtidigt kunna gå lite djupare själv.

Webbsidan är byggd på WordPress som är ett CMS/bloggvertyg. WordPress bygger på öppen källkod och alla som vill kan bidra. Det som gör WordPress så bra är communityn runt omkring. Med hjälp av färdiga teman och plugins kan man få sin webbsida att göra det man vill utan några större kunskaper. Samtidigt som man med kunskaper om html,css och php kan bygga en egen design med egna funktioner på nolltid. Med hjälp av alla färdig hooks och filters som finns inbyggda i WordPress core så kan man använda sig av plugins som är gjorda av andra och som funkar rakt av i ditt egna tema och tvärtom. WordPress firar faktiskt i dagarna sitt 10års jubileum och har blivit en stor del av webben.

Mycket i bloggen kommer antagligen att handla om WordPress och jag ska försöka dyka lite djupare i det jag jobbat och kommer att jobba med.

Följ mig gärna på twitter @mourtadait eller med RSS. Där kommer alla blogginlägg publiceras så slipper du uppdatera den här sidan för att kolla om det kommit något nytt.