Förra veckan så skrev jag Microsofts “70-480: Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3″ certifieringstest som är en av tre certifieringar som krävs för att få titulera sig som “Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD)“.

Eftersom jag nästintill skrev under med mitt liv att jag inte får nämna något om testfrågorna så tänkte jag iallafall dela med mig av de källor som jag använt mig av när jag pluggade. Jag klarade mig ganska bra med ett resultat på 962/1000 poäng. Godkänt ligger på 700 poäng. Värt att nämna är att frågorna är viktade. Tyvärr vet man inte vilka.

Mitt mål var att lägga minst en halvtimme om dagen och jag började ca två månader innan. Hur mycket tid man behöver lägga handlar ju såklart om hur väl man känner sig hemma i ämnena under “Skills measured”.

Microsoft.com: Exam 70-480

Böcker
Microsoft Press Store: Exam Ref 70-480 Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3 (MCSD)

Videos
Virtual Academy: Developing in HTML5 with JavaScript and CSS3 Jump Start

**Study guides

** eric.w.bryant: Helping You Study for Exam 70-480: HTML5, CSS3 and JavaScript
Blogged By Chris: Microsoft Exam 70-480 Study Guide/**

**

**Övrigt

** DiveIntoHtml5

jQuery.com: learning center

W3Schools: Animations
W3Schools: Transforms 

W3Schools: Transitions 

CSS-tricks: Flexbox 

CSS-tricks: Grid 

W3: Regions

Jenkov.com: SVG

Axiommanifold.com: Gratis test